Джак Ма: Фалшификатите често имат по-добро качество

Джак Ма: Фалшификатите често имат по-добро качество

Много от стоките, създадени да имитират скъпи западни оригинали, вече имат "по-добро качество" от първоначалните продукти. Това заяви основателят на китайския гигант за електронна търговия Alibaba и един от най-богатите предприемачи в света Джак Ма, съобщава Би Би Си. 

Коментарът му от офиса на Alibaba в Ханджоу, Китай, идва на фона на нарастващи опасения, че броят на фалшификатите, които се продават в платформи като Taobao, се увеличава. Alibaba е обвинявана от други търговци, че толерира продажбите на имитиращи стоки. Джак Ма твърди, че компанията би направила всичко, за да се справи с това. "Проблемът обаче е, че фалшиви продукти днес са създавани с по-добро качество, предлагат се на по-добри цени от истинските имена", казва той. "Фабриките са точно същите, материалите са напълно същите, но те не използват имената". 

Taobao е популярна онлайн платформа за пазаруване, собственост на Alibaba. От сайта затегнаха контрола над предлагането в него на фалшификати на луксозни стоки миналия месец, изисквайки от търговците да представят доказателства за автентичността на предлаганите от тях продукти. 

Междувременно китайският "Народен вестник" съобщи, че властите в азиатската държава са стартирали кампания за изчистване на сайтовете за е-търговия от фалшивите стоки и за борба с предлагането на продукти с лошо качество. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Представители на банки: Поколението Z напуска сектора в търсене на предприемачески възможности
Дигиталното евро – новата основа на европейската финансова инфраструктура
Зеленски не харесва Будапеща като място за среща на върха с Путин, но би присъствал
Снаряд избухна над кортежа и охраната на вицепрезидента Джей Ди Ванс в Калифорния
Санае Такаичи стана първата жена премиер на Япония
Ритуали за връщане в правилната посока, когато се чувствате претоварени
Актьорът Роуън Аткинсън продва на търг Jaguar-а си, участник в сериал за Мистър Бийн
Музей на отвратителната храна: Културен шок в чинията