5000 полицаи ще пазят студентския празник

5000 полицаи ще пазят студентския празник

5000 полицаи ще пазят студентския празник

Засилени мерки за сигурност е предвидила полицията за студентския празник 8 декември. Над 5000 полицаи ще бъдат стратегически разположени в големите градове и зимните курорти, където се очакват най-бурните празненства, съобщи комисар Николай Григоров – началник отдел „Охранителна полиция” към ГД „Национална полиция”.

За реда и сигурността на младежите ще следят около 4700 служители на Охранителна полиция и 350 служители на жандармерията, „Пътна полиция” и „Магистрална полиция”. Целта на мероприятието е да не се опорочава празникът с нещастни случаи, предизвикани от употребата на алкохол и забранени вещества.

Специална организация е създадена за предотвратяването на пътни инциденти на точките с най-интензивен трафик. „Пътна полиция” ще следи за рисково шофиране, водачи без права за управление и технически неизправни автомобили. Екипите ще проверяват едновременно 5-10 коли по нова система, като в проверките са включени и такситата, камионите и автобусите от градския транспорт и междуселищните линии.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ