Агнешкото поевтиня преди Гергьовден

Агнешкото поевтиня преди Гергьовден

Цената на агнешкото месо леко спадна два дни преди Гергьовден, информират от Министерството на земеделието и храните. Средната цена на едро за цяло агне през периода от 25 април до 2 май е паднала с 1.4 на сто до 12.42 лева за килограм, предава „Дарик”.

В седем области на страната е отчетено понижение на цените на едро, в сравнение с предходната седмица в граници от 0.4 на сто до 7.7 на сто. Най-осезаемата промяна е в Габрово, а единствено във Варна цената на едро се е покачила с 14.2 на сто.

В големите търговски вериги в страната средната цена на дребно на цяло агне пада с 5.9% на седмична база до 13.24 лв./кг. Цените все пак варират в различните градове - от 12.49 лв./кг. за София до 14.59 лв./кг в Перник.

От министерството съобщават, че средномесечните цени на цяло агне за април 2012 год. се повишават спрямо март с 0.4% на едро и с 1.8 на сто на дребно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ