Агнешкото поевтиня преди Гергьовден

Агнешкото поевтиня преди Гергьовден

Цената на агнешкото месо леко спадна два дни преди Гергьовден, информират от Министерството на земеделието и храните. Средната цена на едро за цяло агне през периода от 25 април до 2 май е паднала с 1.4 на сто до 12.42 лева за килограм, предава „Дарик”.

В седем области на страната е отчетено понижение на цените на едро, в сравнение с предходната седмица в граници от 0.4 на сто до 7.7 на сто. Най-осезаемата промяна е в Габрово, а единствено във Варна цената на едро се е покачила с 14.2 на сто.

В големите търговски вериги в страната средната цена на дребно на цяло агне пада с 5.9% на седмична база до 13.24 лв./кг. Цените все пак варират в различните градове - от 12.49 лв./кг. за София до 14.59 лв./кг в Перник.

От министерството съобщават, че средномесечните цени на цяло агне за април 2012 год. се повишават спрямо март с 0.4% на едро и с 1.8 на сто на дребно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

„Европа срещу Китай“: Автомобилното изложение в Мюнхен e следващото бойно поле в борбата за пазарен дял
Боксовият ветеран Майк Тайсън ще се бие с 48-годишният Флойд Мейуедър през 2026 г.
Шефът на BMW: Забраната на двигателите с вътрешно горене в ЕС е голяма грешка
Истинската роля на имейла
Защо всяка работна среща трябва да започва точно навреме
Управителят на Датската централна банка призовава сънародниците си да обмислят въвеждане на еврото
На днешната дата, 6 септември. 140 години от Съединението на България
Mastercard подкрепя Иван Иванов – новата българска тенис звезда, шампион при юношите на „Уимбълдън“ за 2025 г.