Редовната консумация на бърза храна уврежда сериозно черния дроб
Редовните посещения на заведения за бързо хранене са вредни не само за линията, но и за черния дроб. Само за един месец на такава храна черният дроб се уврежда като от хепатит. Резултатите от изследването на д-р Дрю Ордън бяха разкрити в телевизионното предаване „Лекарите".
Особено вредни от асортимента в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук, предаде БТА. „Такива количества мазнини и наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб", категоричен е д-р Ордън.
Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене като салатите често са пълни с химикали. Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз. Причината е, че с него салатите не повяхват. Ако човек има избор обаче, не би ял антифриз, дори и да не е вреден, заключава експертът.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.