Редовната консумация на бърза храна уврежда сериозно черния дроб

Редовната консумация на бърза храна уврежда сериозно черния дроб

Редовните посещения на заведения за бързо хранене са вредни не само за линията, но и за черния дроб. Само за един месец на такава храна черният дроб се уврежда като от хепатит. Резултатите от изследването на д-р Дрю Ордън бяха разкрити в телевизионното предаване „Лекарите".

Особено вредни от асортимента в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук, предаде БТА. „Такива количества мазнини и наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб", категоричен е д-р Ордън.

Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене като салатите често са пълни с химикали. Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз. Причината е, че с него салатите не повяхват. Ако човек има избор обаче, не би ял антифриз, дори и да не е вреден, заключава експертът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Кюрдската работническа партия (ПКК) изтегля силите си от Турция в Северен Ирак и призовава за законови мерки за мир
Румъния загуби €7 млрд. от Плана за възстановяване
Доналд Тръмп увеличава митата за канадски стоки с още 10 процента
Бразилия и САЩ започват търговски преговори след срещата между Лула и Тръмп в Малайзия
Doritos организира телетон в стил 80-те за последния сезон на „Stranger Things“
На гара, в музей, църква и затвор: нидерландците гласуват на уникални места
SoftBank одобри останалите 22,5 милиарда долара от инвестицията си в OpenAI
Косовският парламент отхвърли кандидатурата на Албин Курти за министър-председател