Редовната консумация на бърза храна уврежда сериозно черния дроб

Редовната консумация на бърза храна уврежда сериозно черния дроб

Редовната консумация на бърза храна уврежда сериозно черния дроб

Редовните посещения на заведения за бързо хранене са вредни не само за линията, но и за черния дроб. Само за един месец на такава храна черният дроб се уврежда като от хепатит. Резултатите от изследването на д-р Дрю Ордън бяха разкрити в телевизионното предаване „Лекарите".

Особено вредни от асортимента в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук, предаде БТА. „Такива количества мазнини и наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб", категоричен е д-р Ордън.

Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене като салатите често са пълни с химикали. Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз. Причината е, че с него салатите не повяхват. Ако човек има избор обаче, не би ял антифриз, дори и да не е вреден, заключава експертът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ