Нова технология за по-сладък и здравословен шоколад
Учени заявиха, че скоро ще можем да се радваме на по-здравословен и сладък шоколад, съобщава британският вестник Independent.
Много от антиоксидантите, които се съдържат в какаото, се губят в процеса на производство, но, според ново проучване на Американското общество на химиците, е възможно въвеждането на технология, която да елиминира този проблем.
Д-р Емануел Охене Афоакуа от University of Ghana е провел експеримент, за чийто цели складирал какаови шушулки за по-дълго време преди преработката им в шоколад. По този начин нивото на антиоксиданти било по-високо след изпичане, а вкусът – по-наситен.
Преди методът да стане част от производствения процес обаче, са необходими още тестове, за да стане ясно дали е възможно запазването на дори по-голямо количество антиоксиданти.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.