Нова технология за по-сладък и здравословен шоколад

Нова технология за по-сладък и здравословен шоколад

Учени заявиха, че скоро ще можем да се радваме на по-здравословен и сладък шоколад, съобщава британският вестник Independent.

Много от антиоксидантите, които се съдържат в какаото, се губят в процеса на производство, но, според ново проучване на Американското общество на химиците, е възможно въвеждането на технология, която да елиминира този проблем.

Д-р Емануел Охене Афоакуа от University of Ghana е провел експеримент, за чийто цели складирал какаови шушулки за по-дълго време преди преработката им в шоколад. По този начин нивото на антиоксиданти било по-високо след изпичане, а вкусът – по-наситен.

Преди методът да стане част от производствения процес обаче, са необходими още тестове, за да стане ясно дали е възможно запазването на дори по-голямо количество антиоксиданти. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Пеевски: КПК трябва да бъде закрита, за да престанат фалшивите драматургии, че била бухалка
Нова епизод: Черният леопард забелязан до шуменския кв. „Мътница“, местните жители са предупредени
На днешната дата 26 юли. Имен ден празнуват Параскева, Парашкева
Времето: Червени и оранжеви кодове за високи температури в цялата страна
Визита в Шотландия: Тръмп предупреди Европа да спре „ужасното нашествие“ от мигранти
Китайският премиер предложи международна организация за сътрудничество в изкуствения интелект
Китай е създал най-големия кристал за лазерно оръжие в космоса
Учени: Мит е препоръката да се правят по 10 000 крачки на ден, достатъчни са 7000