Нова технология за по-сладък и здравословен шоколад

Нова технология за по-сладък и здравословен шоколад

Учени заявиха, че скоро ще можем да се радваме на по-здравословен и сладък шоколад, съобщава британският вестник Independent.

Много от антиоксидантите, които се съдържат в какаото, се губят в процеса на производство, но, според ново проучване на Американското общество на химиците, е възможно въвеждането на технология, която да елиминира този проблем.

Д-р Емануел Охене Афоакуа от University of Ghana е провел експеримент, за чийто цели складирал какаови шушулки за по-дълго време преди преработката им в шоколад. По този начин нивото на антиоксиданти било по-високо след изпичане, а вкусът – по-наситен.

Преди методът да стане част от производствения процес обаче, са необходими още тестове, за да стане ясно дали е възможно запазването на дори по-голямо количество антиоксиданти. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Британският вътрешен министър Шабана Махмуд обяви радикални реформи в системата за убежище, вдъхновени от Дания
На днешната дата, 16 ноември. Имен ден празнува Матей
Защо „перфектно“ често е враг на „добро“?
Слънце и високи температури в края на уикенда
21-годишно проучване свързва пародонтозата и кариесите с повишен риск от инсулт
Останете близо до потенциалните клиенти въпреки тенденцията за дигитален детокс
Плаващо устройство превръща дъждовните капки в електричество
Зеленски обяви смени в ръководствата на ключови енергийни компании