1/3 от сингапурците планират да напуснат работа до края на годината

1/3 от сингапурците планират да напуснат работа до края на годината

1/3 от сингапурците планират да напуснат работа до края на годината

Според ново проучване, 3 от 10, или почти една трета, от сингапурците възнамеряват да напуснат работните си места в търсене на нови възможности, съобщава CNBC.

Незадоволителните възможности за професионално развитие, ниските заплати и липсата на признание са основните причини за намеренията на сингапурци да подадат предизвестия през 2015 година, сочи проучването на Randstad Award, австралийска компания за набиране на персонал, проведено сред 7100 души.

„Тъй като безработицата продължава да е около 1,9%, Сингапур все още има силен трудов пазар. Понеже служителите имат право на избор по отношение на компанията, за която работят, те винаги ще избират да се трудят за онези, които най-добре отговарят на нуждите им”, казва Майкъл Смит, директор на офиса на Randstad в Сингапур.

„Професионалното развитие, конкурентните заплати и гъвкавите служебни ангажименти са приоритет на хората, които търсят нови възможности, а организациите, които ценят персонала си, ще спечелят най-добрите таланти”, смята той.

От друга страна, служителите, които са доволни от настоящите си работни места, високо ценят баланса между личния и професионални живот. Той е един от трите най-важни фактора за хората на възраст между 25 и 44 години при избирането на работодател, заедно с адекватното заплащане и финансовата стабилност на компанията.

Интересно е, че докато 70% от работната ръка в Сингапур смята заплатата и бонусите за един от най-важните фактори при избора на работно място, те не са основната причина да остават на поста си, след като вече са го заели”, казва Смит.

„Щом хората свикнат с работната си среда, те променят приоритетите си – от дългосрочни двигатели, като заплата и сигурност, към такива, които са по-пряко свързани с работното им ежедневие, като развитие на уменията и, преди всичко, баланса между личния и професионалния живот и естеството на техния труд”, казва той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ