Nissan Qashqai: Оригиналният кросоувър е преоткрит

През 2007 Nissan лансира модел, който стана основоположник на кросоувър сегмента, спечели над 2 млн. клиенти и бе последван от десетки подражатели. Този модел сега бе преоткрит - пристига новият Nissan Qashqai.

Премиум технологии, нов дизайн и подобрена динамика са комбинирани, за да оформят основата на новия Nissan Qashqai. Поразителният нов Qashqai е 47 мм по-дълъг от настоящия модел и незначително по-нисък и по-широк, което му придава елегантно, балансирано излъчване, запазващо кросоувър стила, компактните размери и повдигнатата шофьорска позиция.

Както при всеки нов Nissan, Qashqai е оборудван с много иновативни технологии. В новия Qashqai са комбинирани комплект от нововъведения, които образуват уникален пакет от подпомагащи водача системи. Те значително подобряват безопасността и комфорта на водачите на Nissan. Nissan Safety Shield е сбор от функции, предназначени да повишат безопасността на пътниците в съответствие с настоящата визия на Nissan за нулеви инциденти, отношение, подчертано от ангажираността на компанията за производство на напълно готови за продажба автономни автомобили до 2020.

Nissan предлага на шофьорите цялостен пакет от иновативни технологични функции, подобряващи всеки аспект на шофирането. Safety Shield технологиите на Nissan сега включват Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert и Traffic Sign Recognition, заедно с няколко други жизненоважни асистиращи водача системи, докато Intelligent Park Assist премахва стреса на маневрирането в града. Новият Qashqai е предназначен да направи премиум технологиите по-достъпни от всякога.

Двигателната гама на модела се състои от четири агрегата: два бензинови 1,2 DIG-T, 115 к.с. (85kW) и 1,6 DIG-T, 163 к.с. (120kW) и два дизелови 1,5 dCi, 110 к.с. (81kW) и 1,6 dCi, 130 к.с. (96kW), с възможност за избор между две или четири задвижващи колела. Клиентите могат да избират между механична или напълно новата Xtronic автоматична трансмисии. Всеки двигател използва турбокомпресор, за да се намали работния обем, вредните емисии и разхода на гориво, като едновременно с това запазва отлична динамика с водещи в класа емисии CO2 - от само 99 г/км. Ефективността се подобрява още повече от обширната програма за намаляване на теглото, довела до олекотяване с 40 кг при някои модификации, въпреки добавянето на много ново оборудване.

Докато на версиите с предно задвижване ще се паднат основна част от продажбите на повечето пазари, ще се предлагат и модели ALL-MODE 4x4-i със задвижване на четирите колела, за да се отговори така на възможността за избор между 6-степенна механична или напълно новата Xtronic трансмисии.

Дизайнерите на Nissan са създали интериор, който комбинира хармония и простор. Благодарение на своята висока позиция зад волана водачът ще се радва на по-добра видимост върху пътя.

Интериорът на Qashqai, подобно на останалата част на автомобила, съчетава иновативни технологии с разумни решения за предизвикателствата на всекидневието.

При създаването на новия Qashqai, екипите на Nissan поставят водача в центъра на действието. Множеството системи за комфорт, удобство и безопасност са анализирани и преработени, за да се осигури лесен достъп на шофьора до всички ключови контролни функции. Благодарение на интуитивен интерфейс, водачите могат да настройват функции на Qashqai според своите нужди - от включването на тройния сигнал за завиване до настройване на това колко рано да се включват автоматичните фарове.

Прекрасното купе започва с прекрасни седалки и Nissan е работил усилено, за да гарантира, че второто поколение Qashqai е още по-удобно за пътниците. По време на проектирането инженерите използват напреднали медицински техники за сканиране, вдъхновявайки се от NASA при анализирането на налягането и притока на кръв в долната част на гърба на седящи пътници. Резултатът е седалка, която осигурява комфорт дори и на дълги разстояния.

Проектиран и конструиран в Европа и за Европа, новият Qashqai е създаден от експертите на Nissan в Nissan Design Europe (Лондон, Великобритания) и Nissan Technical Centre Europe (Кранфилд, Великобритания, и Барселона, Испания), и ще се произвежда в Съндерланд, Великобритания. Съществен принос са дали и дизайнерите и инженерите на Nissan в Ацуги, Япония.

Аdvertorial, Петър Добрев

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка