Бизнесът в САЩ разкри повече работни места от очакваното

Бизнесът в САЩ разкри повече работни места от очакваното

Бизнесът в САЩ разкри повече работни места от очакваното

Частните работодатели в САЩ са открили повече работни места от очакваното и повече в сравнение с разкритите места през септември месец, предава “Ройтерс“.

Отделен доклад показа също, че планираните съкращения са спаднали рязко през миналия месец. Национален доклад за заетостта на ADP показа, че частният сектор на икономиката е добавил 110 000 работни места миналия месец, което е над очакванията на икономистите за разкриване на 101 000 работни места. През септември пък броят им е повишен на 116 000 спрямо  обявените по-рано 91 000.

През октомври работодателите са обявили 42 759 планирани съкращения, което е спад от 63,1% спрямо 115 730 през септември. "Самият факт, че е по-добре от очакваното и има корекция на данните за предходния месец е доста окуражаващ сигнал“, заяви Питър Янковскис, директор за инвестициите в Oakbrook Investments LLC.

Това е много добра новина на фона на опасенията, че икономиката на САЩ може да претърпи повторна рецесия. Данните показват, че броят на планираните съкращения в американските фирми е намалял през октомври, след като отчете повече от 2-годишен връх преди месец, а сезонните позиции плановете за наем на работници нагоре. Нивото на планирани съкращения е най-ниското през последните 4 месеца.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ