Бъфет купи част от IBM

Бъфет купи част от IBM

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет придоби 5,4% от американския компютърен гигант International Business Machines Corp. (IBM), предаде BBC.

Фондът на 81-годишния Бъфет Berkshire Hathaway започна да изкупува дялове във фирмата от март тази година. Процесът беше приключен със закупуването на собственост в компанията на стойност 10,7 млрд. долара.

В миналото Уорън Бъфет избягваше инвестициите в технологични фирми, отбелязват наблюдатели. Сега той заяви, че е бил впечатлен от пътната карта на IBM и плановете й да привлече чуждестранни фирми към услугите й. „Ако си в някоя страна по света и планираш да разработиш ИТ отдел, вероятно ще се чувстваш по-удобно с IBM, отколкото с много други компании”, коментира инвеститорът в ефира на американската тв мрежа CNBC.

По думите му той е започнал да купува след като е прочели годишния доклад на IBM за миналата година и е говорил с технологични експерти от видовете бизнес, в които вече е инвестирал. Бъфет отбеляза, че чете годишния доклад на IBM всяка година през последния половин век.

След като новината за интереса на Бъфет беше разпространена, акциите на IBM вчера започнаха да поскъпват в рамките на електронната търговия, преди началото на сесията в САЩ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ