"Дисни" загуби милиони от "Самотният ездач"

Дисни загуби милиони от Самотният ездач

"Дисни" загуби милиони от "Самотният ездач"

"Уолт Дисни" изчисли, че най-новата й продукция "Самотният ездач" с Джони Деп ще й коства между 160 и 190 милиона долара загуби. Предвижданата за блокбъстър лента не е успяла да обезпечи скъпото си промотиране.

Новината, че тя е повод за загуби от милиони стана ясна след като американският гигант в киното отчете бизнес резултатите си за второто тримесечие на годината, посочва Би Би Си. Те показват, че печалбите му не са се променили, но приходите са паднали с 4%. "Дисни" има печалби от 1,85 млрд. долара в трите месеца до края на юни, което надвишава печалбите й от същия период на миналата година от 1,83 млрд. Приходите в тематичните й паркове за забавление са нараснали със 7% до 3,7 млрд. долара. Кабелната й мрежа за доставка на телевизионно съдържание отчита 8% ръст на приходите.

Загубите на "Дисни" от филма с Джони Деп ще се отразят върху резултатите й от следващото тримесечие. Лентата имаше премиера в началото на юли и направи 29 млн. долара от продажби на билети в САЩ и Канада в първия си уикенд.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ