За първи път Бизнес форумът за Югоизточна Европа напуска пределите на България

За първи път Бизнес форумът за Югоизточна Европа напуска пределите на България

За първи път Бизнес форумът за Югоизточна Европа напуска пределите на България

За първи път Бизнес форумът за Югоизточна Европа (SEEBF) ще се проведе извън България. Той ще се състои в Истанбул, Турция на 22 и 23 ноември. Основен организатор на събитието, както и досега, е Български икономически форум.

С цел успешното провеждане  на SEEBF е съставен организационен комитет, който включва авторитетните институции от Албания, Босна и Херцеговина, България, Румъния, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора:  Агенциите за насърчаване на инвестициите на Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора, Асоциацията на работодателите в Хърватия, Стопанската камара Букурещ, Сръбската Търговско-промишлена палата, Съветът за външноикономическо сътрудничество на Турция (DEIK), Университетът “Айдън” (Истанбул).

От българска страна събитието се подкрепя официално от МВнР, МРРБ и МТИТС. Участие в него са потвърдили министрите Николай Младенов, Лиляна Павлова и Николай Московски.

Основните теми, които ще бъдат застъпени в SEEBF, са разделени в два тематични потока: „Растеж и просперитет чрез ефективно използване на природните ресурси” и „Инфраструктура”.

В първия ще се обсъждат следните теми: Хидроенергийни проекти на Балканите; Добивна промишленост; Селско стопанство.

Дискусиите в рамките на втория ще са съсредоточени върху Регионалните транспортни проекти и Телекомуникациите. Отделна сесия, веднага след официалното откриване, ще е посветена на това Как се прави бизнес в ЮИЕ от гледна точка на инвеститорите.

Очаква се в събитието да вземат участие 300 представители на бизнеса, държавната администрация, неправителствения сектор и медиите от всички страни от региона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ