Летим директно от София до Малмьо

Летим директно от София до Малмьо

Летим директно от София до Малмьо

Летище София открива нова директна линия от София до Малмьо с три полета всяка седмица. Местоположението на Летище Малмьо и изградените сухопътни връзки го правят удобен входен пункт както за Швеция, така и за Дания и останалите страни на Скандинавския полуостров, съобщиха от българския аеропорт.

Междувременно стана ясно, че през август общият брой на пасажерите преминали през Летище София е 338 481, което е с 2 000 пътника, или 0,6% повече спрямо същия период на 2012 г.

Трафикът по международни редовни линии е нараснал с 2%, достигайки 309 930 пътници за месеца.

Значително увеличение от почти 50% се наблюдава при пътувалите с туристическите чартърни полети. Пътниците по вътрешни линии са намалели с 14 на сто.

Излетелите и кацнали самолети са 3 660, с 368 по-малко спрямо миналогодишния период (-9%). Броят на полетите по международни редовни линии е намалял със 150 поради оттеглянето на авиокомпания Niki и фалита на Aerosvit.

През август на Летище София са обработени 1 237 т товари и поща, с което е регистриран ръст от 1,3% в сравнение с карго обемите от август 2012 г. Увеличението на въздушните пратки, превозени със специализирани товарни самолети за месеца, е от 4% спрямо миналата година.

През май следващата година Wizz Air разширявя флота си на Летище София, като добавя четвърти еърбъс. Това ще предложи нови честоти по най-търсените дестинации до Лондон, Брюксел, Париж.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ