Потреблението с първи спад от 10 месеца

Потреблението с първи спад от 10 месеца

Потреблението с първи спад от 10 месеца

Оборотът в търговията на дребно намалява за първи път от десет месеца. През април потреблението се е свило с 0,2% спрямо предходния месец. На годишна база оборотът в търговията на дребно се увеличава с 2,4 на сто, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

През април 2014 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0,9%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0,5%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - по 0,2%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,3%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1% и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0,2%.

През април 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. оборотът нараства по-значително в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 18%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 14,1%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 4,3%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 8,8%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 8,5%, и в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 5,1%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ