Почивката в България най-евтина за сърбите

Почивката в България най-евтина за сърбите

България остава най-евтината туристическа дестинация за сръбските туристи, показва ново изследване на белградски медии. Предпочитаният от мнозина за почивка Тунис има същия рейтинг като нас, докато най-скъпо на съседите им излиза на хърватската Адриатика.

Четиричленно семейство се нуждае от 50 евро на ден за почивка в Хърватия, 40 в Гърция, 30 в Черна гора и едва 20 в България, сочат данните. За пример в хърватското градче Пореч бирата струва 3,5 евро, а обикновен сладолед - около 3 евро.

Според сръбските туроператори, четири кафета в България струват две евро, в Турция и Черна Гора - четири, докато в Гърция и Хърватия - шест. Курортите в Хърватия са качествени, но същите качествени туристически услуги за по-малко пари могат да се получат и в България, Гърция или Тунис, твърди директорът на Асоциацията на туристическите агенции в Сърбия - Слободан Станкович.

Данните на асоциацията сочат още, че при цените в България, в която сърбите летуват най-често, има разлика от 20 процента в зависимост от това дали туристите изберат северната или южната част на Черноморието.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ