Превозвачи блокират всички пунктове по границата с Гърция

Превозвачи блокират всички пунктове по границата с Гърция

Превозвачи блокират всички пунктове по границата с Гърция

Превозвачите готвят блокада на всички пропускателни пунктове на границата с Гърция. От 10 часа сутринта днес няма да се пропускат никакви автомобили от и за Гърция, каза пред Дарик Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи.

Продължават и протестните действия на недоволните шофьори на „Кулата - Промахон“. Пред пункта снощи имаше 15-километрова колона от камиони, както и леки коли и автобуси. Вече второ денонощие оттам не преминават никакви превозни средства заради блокадата, организирана от протестиращите гръцки фермери.

През ГКПП „Илинден –Ексохи” се пропускат леки автомобили, микробуси и автобуси. На граничните пунктове „Капитан Петко войвода”, „Маказа”, „Златоград” и „Ивайловград” трафикът е нормален.

Блокадата на българските превозвачи е обявена като безсрочна.

"При Маказа, Златоград и Капитан Петко войвода ще ги затворим също. Да знаем, че няма граници за Гърция и това е. Превозвачите да се ориентират към други държави. Това чакане - да живеят в нечовешки условия, няма как да продължава повече. Абсолютно за всички ще затворим границите. След като Гърция не пуска наши превозни средства, и ние няма да пускаме никакви превозни средства", заяви Илиян Филипов.

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно.

До момента не са се състояли преговори между България и Гърция в търсене на изход от ситуацията на границата, отбелязва Дарик.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ