Приятелите - по-интересни в социалните мрежи от знаменитостите

Приятелите - по-интересни в социалните мрежи от знаменитостите

Приятелите - по-интересни в социалните мрежи от знаменитостите

Общуването с роднини и приятели е най-честата причина потребителите да ползват социални мрежи. Контактът с близике хора, дори и виртуален е по-предпочитан от това потребителят да наблюдава какво се случва  с известни личности във Facebook-профила им например, установи ново проучване, цитирано от Yahoo!.

В проучване на Pew Internet & American Life Project, почти две трети от потребителите на социални медии казват, че поддържането на връзка с приятелите е една от главните причини да ползват тези сайтове. Респондентите са помолени да изберат повече от една основна причина и половината от тях казват, че връзката със стари приятели, с които са загубили комуникация е много важна също. Други възможни причини имат много по-малък процент отговори.

14% процента заявяват, че използват сайтове за социални мрежи, за да се свързват с хора, с които споделят еднакво хоби или интереси. За възрастните потребители  между 50 до 64 г. (18%) това е една от основните причини, отколкото за потребителите, които са между 18 и 29 години (10%). Изследването е проведено по телефона сред 2277 потребители на социални мрежи, на възраст от 18 и повече години.

Потребителите на Twitter го използват предимно да се свързват в сайта с обществени фигури, показва проучването. Един от всеки девет (11%) четат коментари от известни личности или политици, което е една от главните причини да влизат в сайта. Този процент за другите социални мрежи е 4.

Междувременно, само 3% от анкетираните казват, че използват сайтове като Facebook и Twitter за потенциални романтични запознанства с партньори.

"За мнозинството в социалните мрежи най-важно е да споделя и да общува с приятелите и семейството си, които са ключови социални връзки“, казва Арон Смит, автор на доклада.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ