Apple загуби патентна битка със Samsung

Apple загуби патентна битка със Samsung

Apple загуби патентна битка със Samsung

Apple загуби важен съдебен спор за патенти със Samsung. Федералната търговска комисия в САЩ (ITC) отсъди, че основаната от Стив Джобс компания е нарушила патентно право на Samsung. Това означава, че е възможно някои от старите модели на iPhone и iPad да бъдат спрени от продажба в САЩ, коментира Би Би Си.

Спорният патент, по силата на съдебното решение собственост на Samsung, е свързан с 3G технологията на безжичния интернет и възможността на устройствата да излъчват множество услуги правилно и едновременно. Телефоните и таблетите, в които той е използван, не могат да функционират без него. От забраната са засегнати iPhone 4, iPhone 3GS и 3 и iPad, iPad 2 и iPad 3, които не са сред хитовите продукти на калифорнийския производител в момента.

Решението е смятано за сериозно поражение за Apple, при това в САЩ. Компанията ще обжалва. Постановлението на съда няма да влезе в сила, докато жалбата е в срок. Освен това американският президент Барак Обама има право да наложи вето по делото в рамките на 60 дни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ