AT&T се отказа от закупуването на T-Mobile

AT&T се отказа от закупуването на T-Mobile

AT&T се отказа от закупуването на T-Mobile

Американският телекомуникационен гигант AT&T се отказа от намерението си да придобие за 39 млн. долара оператора T-Mobile в САЩ, съобщи BBC. Компанията се оттегли след като срещна възражения срещу сделката от страна на правителството в страната. Тя ще заплати на собственика на конкурента T-Mobile 4 млрд. долара такса за разтрогване на сделката. 3 милиарда от тях ще са в брой, а още около милиард ще са под формата на честотен спектър.

От AT&T коментираха, че действията на американското правителство, с които то целеше да блокира сделката, няма да променят проблемите, пред които е изправена индустрията на мобилните комуникации в страната. Компанията ще продължи да изисква разширяване на честотата, която използва.

Ако AT&T беше закупила T-Mobile от Deutsche Telekom, тя щеше да стане най-голямата телекомуникационна компания в Щатите. С тази покупка компанията целеше да създаде най-голямата в Америка безжична мрежа. В момента тя е вторият по големина оператор. T-Mobile е четвъртият.

През август американското правосъдно министерство предприе действия, за да я блокира сделката, твърдейки, че така ще бъде намалена конкуренцията и ще се покачат цените на мобилните разговори в САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ