Безмитните магазини на летище София имат нов оператор

Безмитните магазини на летище София имат нов оператор

Безмитните магазини на летище София имат нов оператор

Осем търговски площи на двата терминала на летище София вече се стопанисват от нов оператор - Dufry. Промяната е факт от 1 юли, след като компанията беше избрана в международна процедура и по силата на договор с аерогарата ще осъществява дейност в търговските зони за период от осем години и половина, съобщиха от пресцентъра на летището.

Преобразяването на търговската зона на най-голямото международно летище в България е част от концепцията на летищния оператор „СОФ Кънект“ за подобряване на услугите за пътниците. В следващите месеци предстои изграждането на напълно нови магазини с обща площ от близо 2000 кв.м, които са проектирани като модерни, удобни и функционални зони от типа „директно преминаване“. В тях ще се продават стоки на български и световни брандове.

Търговските зони са част от програмата за пълна трансформация на летище София, в която ще бъдат инвестирани над 140 млн. лв. в първите 5 години на концесията. Програмата включва още удвояване на капацитета на гишетата за регистрация за полет и свързаната с тях система за управление на багажите, двойно увеличение на пунктовете за проверка по сигурност, релокиране на граничните проверки, напълно нови заведения за хранене и много други подобрения в цялата инфраструктура на летището.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ