Индийският мултимилиардер Адани изпревари и Безос по богатство

Индийският мултимилиардер Адани изпревари и Безос по богатство

Индийският мултимилиардер Адани изпревари и Безос по богатство

Индийският мултимилиардер Гаутам Адани изпревари основателя на Amazon Джеф Безос в списъка на Bloomberg Billionaires Index на най-богатите хора в света и вече е втори по богатство в света.

Адани започна годината под номер 14 в Индекса на милиардерите, но състоянието му нарасна до 146,9 милиарда долара и сега е на второ място след основателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск, чиито активи се оценяват на 260 милиарда долара.

По данни на Bloomberg акциите на най-голямата компания на индийския бизнесмен Adani Enterprises Ltd. скочиха до рекордно ниво тази седмица, а акциите на някои компании от неговата група отбелязаха невиждани ръстове с повече от 1000 процента от 2020 г. насам

През април т.г. собственикът на Tesla и SpaceX Илон Мъск стана най-богатият човек на планетата, заемайки за първи път първо място в годишната класация на милиардерите на Forbes. Изчисленията бяха по данни към 11 март - към този момент състоянието на Мъск се оценяваше на 219 милиарда долара. През годината, въпреки продажбата на значителна част от акциите на Tesla, той стана по-богат с 68 милиарда долара.