Милионер от Хонконг мами с богатство, за да го хареса Forbes за милиардер

Милионер от Хонконг мами с богатство, за да го хареса Forbes за милиардер

Милионер от Хонконг мами с богатство, за да го хареса Forbes за милиардер

Милионер, застрахователен брокер от Хонконг, излъга за богатството си, за да попадне в класацията на Forbes за най-богатите хора в света. След упоритите му опити да накара изданието да пише за него, журналисти от Forbes са направили подробно разследване и са публикували резултатите.

Калвин Лоу се опитвал да убеди обществеността и медиите за своето богатство чрез измама, като предлагал на списания и вестници публикации за своето богатство като милиардер. През май The Independent публикува материал за „милиардера от Хонконг“, в който се казва, че той обмисля купуването на състезателен отбор от Формула 1. CNBC съобщи, че Ло избягва да инвестира в криптовалути. Може да бъдат намерени още няколко десетки текстове, но всички те, според резултатите от проверката на Forbes, се основават на недостоверна информация. Ло действал чрез публикации, само за да се появи в годишния списък на най-богатите хора в света.

Освен това Ло твърди, че е собственик на "гараж от суперколи и колекция от елитно шампанско, цената на една партида от които е 230 милиона долара". Въпреки това директорът на аукциона на Christie's Wine & Spirits Тим Триптри каза пред репортери, че максималният възможен таван за цената на пратка скъпо шампанско едва ли може да бъде повече от сто милиона долара. А снимката му до суперскъпия автомобил Pagani Huayra Tempesta се оказа обработена с фоторедактор и направена през 2017 г. на търг на Sotheby’s. Фотографът Робин Адамс каза пред репортери, че снимката е използвана без негово знание.

Въпреки писмото на адвокатите на Лоу, в което техният клиент категорично отхвърля „всички инсинуации за нечестност и лъжи“, едногодишно разследване на журналисти, по време на което те са анализирали стотици документи и са разговаряли с най-малко 50 души, доказа обратното. Както се оказа, състоянието на „милиардера“ Ло не надвишава 200 милиона долара и то само ако в тази сума са включени парите на родителите му.

Оказа се, че всички твърдения за връзка с Формула 1 са лъжа, както и например, че Ло притежава луксозния хотел Mandarin Oriental Taipei в столицата на Тайван. Той е излъгал както за дипломата си от Harvard Business School, така и за размера на недвижимите имоти. Един от малкото реални факти е, че Ло всъщност управлява застрахователната брокерска компания R.E. Lee International, която майката на Ло - Реджина Лий е купила през 2015 г., защото някога е работила като застрахователен агент. Вероятно след това е прехвърлила бизнеса на сина си. Не е съвсем ясно защо толкова много авторитетни издания са публикували статии за Ло, като се има предвид колко от тях са се оказали пълни с неверни факти. Вероятно причината е, че Ло е работил чрез няколко адвокатски и пиар кантори, в опит да направи фигурата си по-разпознаваема.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ