Samsung обяви разширяване за $42 млрд.

Samsung обяви разширяване за $42 млрд.

Samsung обяви разширяване за $42 млрд.

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Group обяви рекордно мащабни планове за разширяване на бизнеса през 2012 г. Инвестициите възлизат на 47,8 трлн. южнокорейски уона или над $41,7 млрд., съобщи BBC. Те ще бъдат вложени в различни отрасли.

31 трлн. уона ще бъдат отделени за подобряване на фабриките и съоръженията. 13,6 трлн. ще бъдат вложени в изследвания и разработване на нови продукти.

Обширните планове на компанията бяха съобщени на фона на масовото решение на управлението на големите технологични фирми да свият вложенията в бизнеса заради глобалната икономическа несигурност.

Samsung постоянно разширява дела си в глобалния пазар на мобилни телефони. Анализатори предвиждат, че по-голямата част от инвестициите й ще бъдат насочени към електрониката й и бизнеса й с чипове за памет на компютърните устройства. Те подчертават, че компанията е решена да задържи настоящата си позиция и дори да разшири доминацията си на световния пазар.

Конкурентният южнокорейски технологичен производител LG съобщи миналия месец, че през 2012 г. планира да намали разходите си с 15%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ