Агенция „Пътна инфраструктура”: Обстановката в страната е много тежка

Агенция „Пътна инфраструктура”: Обстановката в страната е много тежка

Агенция „Пътна инфраструктура”: Обстановката в страната е много тежка

В момента в Агенция „Пътна инфраструктура” се създава щаб с пътна полиция и гражданска защита, така че навсякъде има екипи, които помагат на закъсалите автомобили. Това заяви за „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

По думите му обстановката е много тежка и има не само снеговалежи, а и проливен дъжд и силен вятър в определени места.

„В следствие тежкият сняг и непадналата още листна маса на дърветата, голяма част от клоните на дърветата и цели дървета са паднали в проходите”, заяви инж. Лазаров и обясни, че в момента екипи на АПИ режат тези дървета и ги отстраняват от пътното платно при проходите Хаимбоаз, Шипка, Петрохан и надолу по Пампорово, Рожен и Превала.

„Водачите да бъдат особено внимателни”, посочи инж. Лазаров.

„ Другият голям проблем, с който се сблъскваме, е че пътуващите коли са масово с летни гуми. При най-малките съприкосновения със сняг или непочистено платно, те закъсват и оттам-нататък възпрепятстват навлизането на нашата техника за почистването и осоляването на пътищата”, подчерта инж. Лазаров.

За Хасково той обясни, че вали проливен дъжд и са паднали много големи количества дъжд и има прелели реки, а голяма част от пътищата са залети. „Имахме проблем с път I-8, който е от Пловдив до Хасково, но той вече е отворен за движение, така че там проблема е отстранен. Нашите екипи работят на всички места, обстановката е наистина тежка”, коментира инж. Лазаров.

„Призовавам тези хора, които нямат неотложни ангажименти, да се въздържат от пътуване, а тези, които пътуват, да бъдат с подготвени за зимата автомобили. Летните гуми създават много сериозни проблеми”, каза още инж. Лазар Лазаров.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ