Разпоредиха пълен опис на делата на Мирослава Тодорова

Разпоредиха пълен опис на делата на Мирослава Тодорова

Разпоредиха пълен опис на делата на Мирослава Тодорова

Председателят на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева разпореди да бъде извършен пълен опис на делата на съдия Мирослава Тодорова. Председателката на Съюза на съдиите бе уволнена на 12 юли от Висшия съдебен съвет (ВСС) заради забавени дела, предаде БНР.

Описът ще обхване времето от встъпването на Тодорова на работа в Градския съд до връчването на решението на Висшия съдебен съвет за уволнение.

Предстои завеждащите наказателно, досъдебно и секретно деловодство да установят съответствието между всички дела. Тези, намиращи се в съдия Тодорова и тези, които й се водят на доклад по описаните книги.

След това делата ще бъдат докладвани на председателя на Наказателното отделение. Ще се предприемат действия за разглеждането и преразпределението им.

Съдии посочват, че делата, които води Мирослава Тодорова ще започнат отначало, но "доколкото това е валидно за всеки магистрат, разглеждащ наказателни дела, предвид нормата на 258 НПК". Този текст от процесуалния кодекс казва, че делото се разглежда от един и същ състав на съда от започването до завършването на съдебното заседание. В случай, че се смени някой негов член, делото започва отначало.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ