Белица на бунт срещу избрания кмет

Белица на бунт срещу избрания кмет

Белица на бунт срещу избрания кмет

Внушително множество от хора се събра тази сутрин на площада в Белица, за да изрази за пореден път от неделя насам протест срещу преизбирането за трети мандат на местния кмет Ибрахим Палев.

Недоволните твърдят, че вота е бил нечестен и изразиха съмнения, че е бил спечелен с манипулации, извършени в една конкретна избирателна секция. „Масово се купуваха гласове по селата в нашата община”, споделиха те пред репортер на bTV. „За осем години Палев един пирон не е забил, омръзна ни да бездейства и вечно да го няма”, заявиха протестиращите. За отбелязване е, че сред множеството на площада имаше и доста хора с мюсюлманско вероизповедание.

Всички са категорични, че ще продължат с масовите протести, докато Палев не се оттегли.

Следизборни вълнения обхванаха и Червен бряг. От снощи в града е засилено полецийското присъствие след масов побой. Искрата пламнала от скандал между 5-6 пияни роми по сведения на очевидци за купени гласове.

В мелето се включили и други, крамолата бързо прераснала в опасна битка с лопати, брадви и колове. Една жена е в кома, още две жени и мъж са ранени.

Междувременно от вчера върви и вълна от искания за касиране на изборите на различни места в страната. Както ви съобщихме, в Кърджали бе даден ход на делото по жалбата на ГЕРБ срещу преизбирането на Хасан Азис от ДПС. Там започна повторно броене на бюлетините, включително и на невалидните. Също вчера стана ясно, че неуспелият кандидат за кмет на София от БСП Георги Кадиев е подал жалби срещу избора на кмет и на общински съветници.

БСП е депозирала жалба и за вота във Варна, като най-вероятно ще оспори по съдебен път и изборите в Силистра и Кюстендил.

Жалба с искане за повторно преброяване на бюлетините за кметските избори в Плевен е подал и Найден Зеленогорски. До последно разликата между него и кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков беше минимална и варираше в полза ту на единия ,ту на другия, като в крайна сметка Стойков излезе начели.

В Добрич пък областният управител Кирил Костов оспорва съдебно вота за общински съветници.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ