Борисов взе главата на „Гранична полиция”

 Борисов взе главата на „Гранична полиция”

Всички от ръководството на „Гранична полиция” незабавно да напуснат постовете си – това е наредил премиерът Бойко Борисов в разговор, проведен снощи с ресорния министър Румяна Бъчварова, съобщи самият той пред журналисти в Ловеч, където провери как върви строежа на нов катедрален храм. Премиерът участва и в поклонение в Троянския манастир навръх големия християнски празник Успение Богородично.

Очаква се още днес Бъчварова да разпише оставките на цялото ръководство на „Гранична полиция”, начело с началника на дирекцията, главен комисар Антонио Ангелов.

Причината са направените разкрития за обществена поръчка, обявена от дирекция „Гранична полиция” за превоз на нелегални мигранти, който е бил спечелен от задържан и обвинен в трафик на хора 34-годишен мъж. Става въпрос за управителя на фирма "Еделвайс 0707" Григор Тошков Григоров, който е бил задържан за нелегален превоз на 65 мигранти по пътя Резово-Бургас край Царево  и е с обвинение за нелегален трафик на мигранти, но въпреки това фирмата му печели обществена поръчка на главна дирекция "Гранична полиция". С нея се възлага на "Еделвайс 0707" да превозва бежанци от границата към вътрешността на страната. Ръководството на МВР разпореди проверка на процедурата по обществената поръчка след разкритията.

"Освен „Срам!” друго няма какво да кажа. Работа на министъра е да прецени и да не допуска този, когото арестуват, след това да изпълнява обществени поръчки. То звучи като виц.", заяви в коментар по скандалния случай премиерът.

Паралелно с чистката в дирекцията Борисов е наредил и да започне пълна проверка има ли чадър над каналджиите и докъде стига той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ