Борисов призна: Говорих с Танов за „Леденика” и Вучката

Борисов призна: Говорих с Танов за „Леденика” и Вучката

Борисов призна: Говорих с Танов за „Леденика” и Вучката

„Свалям шапка на Алексей Петров, че с трима журналисти - Кристина Патрашкова, Явор Дачков и Сашо Диков, с един вестник и една телевизия подчини всички медии.” Признанието дойде лично от премиера Бойко Борисов, който избра сутрешния блок на ТВ7, за да вземе отношение по поредната порция огласени записи.

Изненадващо и за първи път откакто са започнали скандалите с флашките той призна публично, че е водил разговорите за проверката в бирената фабрика „Леденика” и митничаря Николай Вучев. Изнесените записи обаче са манипулирани, твърди Борисов.

Ето какво още каза премиерът едно към едно:

 

За Алексей Петров:

„ С няколко флашки той обезличи всички партии, БСП тичат след всеки запис. Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае - аз винаги съм бил джентълмен. Симпатизирам му."


За разговорите с Ваньо Танов

„Сигурен съм, че се обаждах на Ваньо Танов за Вучката и за „Леденика”. Разговорите, които водим, са регистрирани от мобилния оператор. Разликата между водения в действителност разговор и записа от флашките на в."Галерия" обаче е следната - единият е с 16 сек. по-дълъг, а другият е с 46 сек по-дълъг.

Знаех, че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид - оттук нататък това е манипулиран разговор. Аз водя стотици разговори на ден. Не мога да знам какво съм говорил миналия март. Но помолих и Ваньо Танов да си извади разпечатка от телефона и да го даде на медиите.”

За последната изнесена флашка

„Вучката (б.р. митничарят Николай Вучев) работи на Аерогара София много преди да дойда на власт. Някой точно от всички там се прицелва да го махне оттам, знаейки че аз ще реагирам. Той е на най-ниския пост - водач на пътниците. Аз назначавам вицепремиера, шефа на Митниците, да го бях направил и него, а не да стои на най-ниската длъжност. И аз имам исхемична болест, но играя футбол.”

 За атаките срещу него

„Президентът Георги Първанов стои зад атаката срещу мен, но аз го разбирам. Той е млад и има амбиции, изгражда своята организация, за да остане във властта. Алексей Петров също има своите права, за да докаже своята невинност. Но атаката срещу мен започна с публикуваната стенограма от разговора между Георги Първанов и финансовия министър Симеон Дянков. След това дойде и лоялният гражданин Алексей Петров и донесе затрития от Станишев доклад.”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ