Борисов: Ще направя България държава за пример!

Борисов: Ще направя България държава за пример!

„Нямам никаква зависимост и ще го докажа, ако някой още не се е убедил в това. Амбициите ни са да направим България за пример. Ще го направя!” Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на кореспондента на bTV Десислава Минчева преди началото на европейската среща на върха в Брюксел.

Въпросът гласеше:” Г-н Борисов, много станаха догадките кой какво вижда в огледалото. Моля ви, кажете, вие какво виждате в огледалото?”

Сюжетът с огледалото тръгна от среща на премиера с българската общественост в Лондон, където един от присъстващите го попита дали като се погледне сутрин в огледалото, вижда Делян Пеевски. Преди два дни самият Пеевски пък попита публично дали Борисов като се погледне в огледалото, вижда Иво Прокопиев.

„В огледалото винаги съм виждал себе си.”, отговори на въпроса на bTV премиерът. „А когато си дадох сметка след Лондон, за което благодаря на това момче, че дори може да витае съмнение върху моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни. „

Ще бъдат спрени и други обществени поръчки, съобщи още той и уточни, че още утре ще бъде стопирана и поръчката за Зимния дворец.

"Нямам нужда да ме подкрепят, имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля и ако искат всички да ми обявят война, защото виждате – в огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това“, категоричен беше Борисов. 

Той подчерта, че една от темите, по които ще вземе отношение на Срещата на върха днес е продължаващата тежка блокада от страна на гръцките фермери по нашите граници. „Вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин за затварянето на нашите граници и днес ще го кажа и на Съвета. Два пъти говоря с Ципрас и съм се опитал да запазя в максимален обем добрия тон, колегиалността. Позицията ни е не само вече много твърда, не става въпрос дори за средства и това, което губим. Това е целенасочено отношение към България, защото други пунктове не се затварят“, каза още министър-председателят.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ