Виолина Маринова е Мениджър на годината 2013 (репортаж от мястото на събитието)

Виолина Маринова е Мениджър на годината 2013 (репортаж от мястото на събитието)

За първи път в шестгодишната история на единствения по рода си конкурс в България, отличаващ висши постижения в бизнес управлението, жена стана носител на титлата Мениджър на годината. 

Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК получи кристалната статуетка на победителя на финала на конкурса, по време на бляскава гала церемониял в Софийската национална опера и балет тази вечер.

„Тя наистина заслужава тази награда, тя има впечатляваща професионална биография. Тя е истински лидер и визионер в банковото дело с изключителен принос за престижа и стабилността на българската банкова система”, обяви президентът Росен Плевнелиев, който за трета поредна година лично отвори плика с името на победителя. „Запечатан е. Трудно се отваря”, коментираше държавният глава в кулминацията на гала-церемонията, с което стана допълнителен гарант на обективната и независима оценка на конкурса, излъчена по специално разработената от „Делойт България” методология. 

„Това събитие има изключително важна мисия, защото събира на едно място лидерите, които движат България напред. Това сте вие, всички вие мениджъри и бизнес ръководители”, обърна се към залата в приветствието си Плевнелиев преди да отвори плика с името на победителя. Той поздрави специално и всички 73 кандидати, които тази година са подали документи за участие в конкурса. Броят им е рекорден, с 20% повече спрямо предходните две години. 

„Това е втората награда, която получавам от ръцете на президента тази година (б.р. – Виолина Маринова бе удостоена наскоро с Орден „Стара планина” I степен). За мен е изключителна чест! Аз виждам ролята си в компанията, която управлявам като мотивация на екипа, с който работя. Един ръководител трябва да успява да мотивира хората си. Тогава идеите се превръщат в резултати”, заяви Мениджърът на годината 2013 след получаването на приза.

Виолина Маринова спечели титлата в шестото издание на конкурса в изключително оспорвана конкуренция с останалите финалисти по оценка на ръководителите на „Делойт България” – компанията, провеждаща практическото селектиране на кандидатите.  

«Много по-развити и установени бизнес практики е една от отличителните черти на конкурса тази година. А това, което обединява десетимата финалисти е всеотдайността им като лидери, заяви Васко Райчев - председател на «Делойт България». «Лидерът получава най-добрите си резултати, когато развива другите», припомни послание от Джак Уелч и специалният гост на церемонията Майкъл Армстронг, едно от най-големите световни имена в изкуството на управлението на хора. Той приветства финалистите и всички гости в залата, сред които посланици, представители на българския и чуждестранния бизнес елит, мениджъри с кратка вдъхновяваща реч, в която описа личната философия на трима световноизвестни висши мениджъри. 

«Горд съм, че познавам тези достойни мъже и жени. Иска ми се по-често да се говори за такива успешни хора, за да се превърнат в пример за децата ни. Когато те започнат да мечатят като тях, тогава България ще стане успешна държава», отбеляза Васил Мирчев, председател на УС на ВМ Финанс Груп и издател на списание «Мениджър». 

Сред внушителните декори на операта «Аида» - премиера в афиша на Софийската национална опера и балет този сезон – всички 10 финалисти в конкурса получиха грамоти за висши постижения в мениджмънта. Връчкиха ги не по-малко успешни, вдъхновяващи лидери, които градят авторитета на българския бизнес на международна сцена. Бяха раздадени и още награди. Зрителите на bTV за шести път излъчиха свой фаворит в традиционната анкета на най-голямата частна телевизия у нас, подкрепяща конкурса от самото му начало. Победител в анкетата на bTV стана Милтос Триантафилу, главен оперативен директор на „БЕЛЛА България”.

Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България бе удостоена със специалната награда на медийните партньори на събитието вестниците „24 часа” и „Труд” – „Мисия в полза на обществото”. Наградата бе връчена от Венелина Гочева – председател на издателския борд и издател на двата вестника, за подкрепата, която компанията активно оказва в класацията „Най-добрият град за живеене”, организирана ежегодно от „Дарик Радио” и в. „24 часа”. 

С „Голям триумфален финал” от „Аида” в изпълнение на блестящите солисти, оркестъра и хора на Софийската опера и балет, под диригентството на Григор Паликаров и с традиционната обща снимка на финалистите приключи шестото издание на конкурса „Мениджър на годината”, чийто финал съвпадна 15-годишнината от издаването на първия брой на списание „Мениджър” на българския пазар. 

На добър час на седмия конкурс, който ще стартира само след няколко месеца!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ