ГЕРБ дава на прокурор кмета на Кърджали

 ГЕРБ дава на прокурор кмета на Кърджали

ГЕРБ дава на прокурор кмета на Кърджали

ГЕРБ дава на прокурор кмета на Кърджали Хасан Азис, заради издадено от него разрешение за застрояване на зелена площ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Градоначалникът на Кърджали е нарушил закона и е извършил документна измама, издавайки разрешение за изграждане на търговски обект върху зелена площ в кв.”Байкал”, посочват от партийната централа. По-конкретно, става дума за монтаж на сглобяем павилион тип ЛОК на площ от 220 кв.м върху общински терен, без предварително изготвена и одобрена от главния архитект схема и без съгласието на собствениците на съседния имот, се пояснява в съобщението.

Жителите на квартала са събрали 90 подписа срещу започналото неправомерно застрояване, които са внесли в приемната на народния представител Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя е категорична, че ще сезира прокуратурата за допуснатото грубо нарушение на Закона за устройство на територията, който забранява използването на озеленени площи за други цели, и на Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на градското обзавеждане, според която разрешенията за поставяне се издават от главния архитект, а не от кмета на общината, а площта на преместваемите конструкции не трябва да надвишава 4 кв.м.

Подписаният от кмета документ е от 20 май 2014 г и е издаден в полза на местна фирма-доставчик на хранителни продукти за детските заведения, на която общината дължи пари. Година по-късно, през март 2015 г, без търг, каквато е процедурата за отдаване на имоти публична общинска собственост, с въпросната фирма е сключен договор за ползване на терена, върху който се твърди, че „е поставена временна постройка тип ЛОК“. Изкопните работи обаче започват едва тази пролет и предизвикват спонтанната протестна реакция на местните жители. Хората са категорични, че няма да позволят застрояването на тревната площ и ще настояват виновните да понесат отговорност. Народният представител Цвета Караянчева ще внесе сигнал в прокуратурата и ще иска спешна проверка по случая.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ