Готвят нов протест срещу назначението на Пеевски

Готвят нов протест срещу назначението на Пеевски

Готвят нов протест срещу назначението на Пеевски

Нов протест срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на Националната агенция „Държавна сигурност” се готви днес. Митингът отново се организира във Facebook и е насрочен за 18:30 ч.

Идеята за протеста „Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” е подкрепена в социалната мрежа от над 55 хил. души. По същия начин вчера бяха организирани многобройни протести в столицата и други градове.

В София се събраха, по данни на полицията, около 10 хил. души. Протестиращите скандираха„Оставка!”, „Искаме касиране!”, „Мафия!”. Открояваха се и плакати с надпис: „На зъл орех, зъл прът", „Не искаме правителство на енергийната мафия". Присъстващите настояват Народното събрание да ревизира решението си за избор на Делян Пеевски. Много от присъстващите се заканват, че няма да спрат с протестите, докато не се оттегли Пеевски от поста председател на ДАНС.

Протестното шествие днес ще се проведе отново пред сградата на Министерски съвет от 18:30 до 20: часа.

Протестиращите дават срок до вторник на управляващите за отстраняването на Делян Пеевски от поста. Това заяви пред Нова телевизия един от лидерите на протестите - Янко Петров. „Явно в България продължават да управляват финансовите интереси и съответните лобита. Както беше при ГЕРБ, така е и при БСП. Радвам се, че се роди трета политическа сила – гражданското общество”, каза Петров.

По думите му правителството определено трябва да се притеснява. „Трябва да се търси персонална отговорност посредством протести и други действия”, каза още Янко Петров.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ