Едно изречение накарало правителството да подаде оставка

Едно изречение накарало правителството да подаде оставка

„Дошъл съм с обичта на тези хора, без значение какво се случва оттук нататък, но аз няма да сложа петно на партията си и на министрите си, от българска кръв”. Това изречение, казано от премиера Бойко Борисов е довело до подаването на оставката на правителството, разкри културният министър Вежди Рашидов.

По думите му това е станало на среща между Борисов и десетина министри. На въпрос какви варианти са се обсъждали на срещата преди взимането на решението за оставката, министърът в оставка Вежди Рашидов заяви, че или „понасяш в историята, че благодарение на твоя инат, се лее българска кръв, или ти не желаеш тази българска кръв, когато си идвал с любов. Имало е вариант да се изкара мандата, но не с кръв”.

Вежди Рашидов обясни, че Борисов е още в болница. „Вчера бях при него, възстановява се. Има малко високо кръвно. Нормално е след толкова вълнение човек да има и своите кризи. Ние с премиера вече сме най-старите. Нека да се успокои, не е необходимо да умира сега, нали не ни трябва мъртъв, трябва ни жив”, добави Рашидов.

Културният министър в оставка обясни, че най-вероятно ще се оттегли от политиката след изтичането на мандата на това правителство. „Банката в парламента не е мястото за един творец. Дал съм дума на Бойко Борисов, че ще му помагам. Дал съм му дума до изборите да бъда около него. Дълбоко се съмнявам, че вече ще поема толкова тежък кръст. Ако гилдията настояват, тогава бих помислил”, каза Рашидов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ