Електромобилите ще паркират безплатно в Синя зона

Електромобилите ще паркират безплатно в Синя зона

Електромобилите ще паркират безплатно в Синя зона

Електрическите автомобили вече ще паркират безплатно в синята зона на София от 1 септември. Тогава влизат в сила новите правила за паркиране и новото разпределение на зоните. Това съобщиха от Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ), цитирани от БГНЕС.

Освен в столицата, зарядни пунктове за електромобили има също в Русе, Добрич и Исперих, а още половин дузина общини подготвят условия за инсталирането им. Пречка пред по-бързото разширяването на мрежата е нормативната база, поради което зарядните пунктове засега се отчитат като елтабла, строителни или преместваеми обекти.

През тази седмица клъстерът сключи и рамково споразумение с Регионалното сдружение на общини "Център" от Софийска област. Една от неговите основните клаузи обуславя сътрудничеството при изготвяне на модел на "зелена община", в която да се осигури и изграждането на зарядни колонки за електромобили. Друга клауза предвижда реализация на модел за транспортна схема с електрически автомобили, която да покрива общините-членки на сдружението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ