Край на стачката в БДЖ

Край на стачката в БДЖ

Край на стачката в БДЖ

Стачните действия на БДЖ ще бъдат прекратени от днес, след като дружеството взе решение за подписване на колективен трудов договор за своите служители.

Преговорите между „БДЖ – Пътнически превози ЕООД” и синдикалистите доведоха до съгласие по всички спорни за двете страни въпроси и проблеми. Споразумението и договорът още не са подписани, но въпреки това продължилата 23 дни стачка е прекратена.

"Те не виждат смисъл повече да се стачкуват при положение, че не може да се постигне нищо или ако се постигне, да бъде по-лошо от преди. Ако ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура” тръгне да намалява доходите, ще започнем процедура за нова стачка", заяви председателят на железничарския синдикат на КНСБ Петър Бунев. Синдикатите са прекратили преговорите по новия колективен трудов договор за работещите в НКЖИ в знак на несъгласие с предложенията на ръководството на дружеството за съкращенията.

От 244 влака, които е трябвало да се движат по времето на стачката, вчера са били спрени 35, съобщиха от БДЖ. Според синдикатите обаче техният брой е цели 60. Двете страни не можаха да постигнат консенсус за броя на стачкувалите – синдикатите цитираха около стотина, докато според ръководството на БДЖ те са били само 20.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ