КТБ отрече да е обект на полицейска проверка

КТБ отрече да е обект на полицейска проверка

От Корпоративна търговска банка разпространиха официално съобщение до медиите, че са обект на полицейска проверка. Позицията е по повод появили се по-рано днес информации, че в сграда, в която има офиси на фирми, близки до мажоритарния собственик на КТБ Цветан Пеевски, включително и телевизиите ТВ 7 и Нюз ТВ е започнала специализирана операция, в която участват над 50 прокурори, следователи и полицаи.

Вижте и "Текат обиски в офиси на КТБ"

В същата позиция от Корпоративна търговска банка призоваха Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите действия не са насочени срещу тяхната институция. В отговор Софийска градска прокуратура  публикува на сайта си следното съобщение:По повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация, пресцентърът на Софийска градска прокуратура съобщава следното:

На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии.“

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ