Масова смърт на животни в столичен парк

Масова смърт на животни в столичен парк

Масова смърт на животни в столичен парк

Масова смърт на животни е установена тази сутрин в парка до стадион „Славия" в София, съобщи БНР.

Вероятно в резултат на отравяне са измрели обитаващите района кучета, котки и гълъби. Само едно от убитите животни е домашно.

Мястото е посетено от няколко екипа на Шесто РУП в София. Имало е и екипи на общинска фирма „Екоравновесие". Взети са проби, но до момента не е открит ясен причинител на смъртта.

Стопанката на домашен любимец Събина Панайотова, разказва, че мястото на хвърлената отрова е между детска градина и техникум.

"В момента, в който влязохме, ме посрещнаха други хора с кучета и казаха никой да не си пуска кучетата, защото има трупове в парка. Там има изоставен строеж, пред него имаше мъртво куче с червена пяна по устата, видимо отровено, и друго, което повръщаше. Второто куче засега е добре, заведено е на лекар. По-късно отидохме с едно от кучетата в клиника и стана ясно, че от снощи приемат домашни кучета. Аз знам за 6 отровени животни, но не знаем колко от тях са улични", обяснява Панайотова.

Преди време подобен случай имаше и в столичния квартал "Бояна". Там бяха отровени няколко домашни кучета. По случая все още тече разследване.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ