Министър Плевнелиев: Правителството има проблем с комуникацията

Министър Плевнелиев: Правителството има проблем с комуникацията

Министър Плевнелиев: Правителството има проблем с комуникацията

Правителството има проблем с комуникацията - с Брюксел, вътре в страната, а и между министрите. Това се разбра от интервюто на Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, по "Дарик радио".

Проблемът е, че в разстояние на няколко месеца България не успя да комуникира по правилния начин с Брюксел, каза Плевнелиев, като коментираше актуализацията на държавния бюджет и проверките на Европейската комисия заради подозренията за неточни данни на статиската. Проблемът не е, че България ще има дефицит. За мен това, че България вкарва бюджет в средата на годината, е акт на честност. Бюджетът за 2009 г. се размина със 7-8 милиарда. Аз съм голям фен на точните цифри, сложени на точното място, изтъкна министърът.

70% от добре свършената работа или от провал е добрата комуникация или липсата на такава. Комуникацията в момента е пропукана, добави Плевнелиев за отказа от участие в петролопровода "Бургас-Александруполис”.

В петък премиерът Бойко Борисов каза, че България няма да участва, с което учуди министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Правителственото решение е ясно - когато има екологична оценка за въздействие, тогава ще се вземе решение. Оценката се чакаше към средата на годината. Когато я сложат тази оценка на масата, ще се провери, ще се види. Ключовата дума за България в енергетиката е енергийна либерализация. Докато България зависи на 100% от Русия, ние нямаме либерализация. България трябва да изгради връзки за газ, за петрол с Румъния, Гърция, Сърбия, добави Плевнелиев.

Аз съм министър на пътищата, не на петролопроводите, застрахова се той и подчерта: "Аз имам страхотен късмет, защото премиерът дава приоритети на пътищата - страхотно. Аз знам какво мога и какво не мога, очевидно нещата в енергетиката са пълна драма".

Хората търсят не медийния шум, а конкретните резултати и искат да ги видят. Номер едно вече е запазване на ДДС. Това е много по-важно, отколкото рейтинговите изяви на правителството. Хората, които са млади и предприемчиви, казват, че ние имаме проблем с лошата комуникация. Младите хора, за да останат в тая държава, винаги търсят дългосрочната визия, те имат план, който е отвъд утре, подчерта Плевнелиев.

Бойко: Отказваме се от Бургас – Александруполис! Трайков: Не може да бъде!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ