10 см делят язовир Искър от преливане

10 см делят язовир Искър от преливане

10 см делят язовир Искър от преливане

„В момента нивото на язовир Искър е 10 см под преливниците, в същото състояние е и водното огледало на ВЕЦ „Пасарел", заяви Василий Маринковски, заместник-директор на Югозападното държавно предприятие във връзка с почистване на речното корито на река Искър.

„Aварийно и спешно почистваме коритото на реката. Това трябва да бъде направено по най-бързия начин, за да могат да бъдат изпускани води и да не възникне аварийна ситуация", уточни Маринковски, цитиран от „Фокус".

„На 13 март оперативният щаб е обходил цялото трасе. По време на първия оглед като опасност са определени между 600 и 800 дървета. Сега, когато обикаляме подробно по маршрута, те наистина са малко повече", заяви заместник-директорът на предприятието.

Той подчерта, че е необходимо почистването да бъде свършено по най-бързия начин, защото става въпрос за голям брой жители в района, голяма инфраструктура и евентуални сериозни проблеми.

„Задачата ни е поставена за 3 дни. Надявам се до края на деня да свършим огромната част от дейността и до утрешния ден да останат съвсем малко участъци, които трябва да бъдат почистени", допълни Маринковски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ