Нов шеф ще оглави Националната разузнавателна служба

Нов шеф ще оглави Националната разузнавателна служба

Нов шеф ще оглави Националната разузнавателна служба

Националната разузнавателна служба ще има нов началник и нов заместник-началник. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след първата си работна среща с премиера Бойко Борисов, предаде "Дарик".

Има конкретни кандидати за тези постове, около които президентът и премиерът са се обединили. Плевнелив не пожела да ги назове, докато не бъдат одобрени с решение на Министерския съвет. Освен новите ръководители на разузнавателната служба на срещата са били обсъдени и предложения за посланици и дипломатически представители на България. Кои ще са тези държавни представители ще стане ясно след съгласуване с международните партньори.

„Ще работим поетапно по отношение на назначаването на българските посланици, ще има първи, втори и трети етап", обясни президентът. Той коментира и темата с отсъствието на супругата му Юлиана Плевнелиева от медийното пространство с думите, че има до себе си модерна жена и майка, която го подкрепя и е съгласна с него, че за българите и з българските медии е много по-добре да следят какво правят президентите и политиците, отколкото тоалетите на първата дама.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ