Обявяват в понеделник победителя в класацията "Най-добрият град за живеене"

Обявяват в понеделник победителя в класацията Най-добрият град за живеене

Обявяват в понеделник победителя в класацията "Най-добрият град за живеене"

 Кой е най-добрият град за живеене в петата поред класация на Дарик радио и в. „24 часа” ще стане ясно в понеделник, 30 януари. Победителят в традиционното вече национално прочуване, което стартира в началото на декември миналата година ще бъде обявен на церемония в столичния хотел „Шератон”. Кметът на града, излязъл начело в класацията, ще получи наградата от президента Росен Плевнелиев.

 Освен новият носител на титлата „Най-добър град за живеене”, ще бъдат обявени и победителите в останалите категории: Зелен град на България; Проспериращ град на България; Бизнес град на България; Културен град на страната, както и резултатите от гласуването на читателите и слушателите

 В тазгодишното национално проучване бяха включени 27 града: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, Смолян, Търговище.

 За още по-вярна и обективна картина при оценяването в петото издание, към досегашните критерии са добавени и нови като преброяване на бездомните кучета, средна продължителност на живот в съответното населено място, брой живородени през годината и т.н., уточниха организаторите.

На церемония в столичния хотел “Шератон” ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която ще представи пред поканените кметове на градовете, включени в проучването възможностите за кандидатстване по европроекти.

В досегащните издания на проучването победители бяха: Варна – два пъти носител на титлата през 2007 и 2008 г., София за 2009 г. и Бургас за 2010 г.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ