Росен Плевнелиев: Искам заедно с бизнеса да работя за модерна България

Росен Плевнелиев: Искам заедно с бизнеса да работя за модерна България

Росен Плевнелиев: Искам заедно с бизнеса да работя за модерна България

Новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев избра заключителната вечер на най-престижният конкурс за постижения в бизнес лидерството у нас "Мениджър на годината" за първата си публична изява след спечелването на изборите и преди официалното си встъпване в мандат, което ще се състои на 23 януари 2012 година. Той обяви името на победителя в конкурса и му връчи кристалната статуетка. Г-н Плевнелиев се появи в залата на Софийската опера и балет 15 минути преди началото на церемонията и лично поздрави всеки от финалистите. Преди да обяви номинацията, новият президент на България произнесе и първата си публична реч пред най-важната в професионалната му биография публика - българският бизнес елит, от който започна и пътят в политиката му. Представяме ви емоционалното слово на държавния глава без съкращения.

"Уважаеми издатели на сп. „Мениджър“, уважаем екип на сп. „Мениджър“, уважаеми бизнес лидери на България, скъпи приятели!

Благодаря ви, че ми давате възможност да бъда не за първи път тук, сред вас на тази прекрасна традиция! 13 години списание „Мениджър“, а от 4 години и конкурсът „Мениджър на годината“ работят за репутацията, за успеха на българската икономика и показват как ние можем, независимо в добри или лоши времена да водим в региона, в света, да успяваме.

Благодаря ви, че избрахте сградата на Софийската опера и балет! Те са символ не само на българската духовност, те са символ на българския успех в глобален аспект. Те са символ на българското можене, на българската школа, символ на това как България има план и поколения наред изграждат нашия успех в Европа, в света.

Благодаря ви за това, че включително и в последните години аз направих своята реформация от един от вас. Познавам много от вас в тази зала, вие ме познавате и знаете защо отивам в президентството - защото искам да работя по начина, по който вие работите, по начина, по който работихме и в миналото.

Вие работите с визия, вие работите последователно, вие имате приоритети, вие работите в екип! Така искам да работя аз за президентството!

Искам да отворя вратите на българското президентство за екипна работа. Искам заедно с вас, заедно с гражданските организации, заедно с български и световни лидери да изковем нашия нов план за развитие, да изковем нашата нова визия, да работим по нашите приоритети. Искам да постигаме заедно конкретни резултати.

Не отивам там, просто да спечеля поредната политическа битка, което не разбирам и не искам да разбирам. Отивам там, за да отигравам ситуации. Отивам там, защото знам, защото вие знаете, че успехът на България още повече в тези тежки времена, в които много държави все още нямат план, зависи не от един или двама, а от усилията на много, от нашите колективни усилия, от нашата солидарност да изградим една достойна, модерна, истинска България, която да е достоен член на европейското семейство.

Затова отивам там и затова искам да поканя този, който днес ще спечели наградата Мениджър на годината (със сигурност един, бих казал, специален български бизнес лидер, който успява в тежки времена да получи доверието на толкова тежък конкурс, протичащ толкова месеци, през толкова етапи, през такова оценяване - всичко по правилата на най-високите световни стандарти) веднъж в месеца да работи заедно със Съвета за икономическо развитие към президентството.

Сигурен съм, че заедно ние ще ковем нашето общо бъдеще, нашата по-добра икономика, защото вие знаете и аз знам - политиците не създават пари, не създават работници, не създават икономика. Затова ни трябва конкурентноспособност, стабилност. Затова трябва гласът на българските бизнес лидери да се чува.

Благодаря ви за всичко, което вие правите, за ангажимента и още веднъж за поканата да бъда тук тази вечер сред вас!"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ