Осъдиха Кирил Рашков и съпругата му за укриване на данъци

Осъдиха Кирил Рашков и съпругата му за укриване на данъци

Осъдиха Кирил Рашков и съпругата му за укриване на данъци

Пловдивският окръжен съд осъди Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, и съпругата му Костадинка, за укриване на данъци, съобщиха от институцията.

Двамата бяха признати за виновни в това, че през периода 15.04.2003 г. – 30.04.2011 г. в Пловдив, в качеството си на физически лица при условията на продължавано престъпление, са избегнали установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери – 267 320 лв. и не са подали годишна данъчна декларация, като данъчните задължения са внесени в бюджета заедно с лихвите, възлизащи на 213 460 лв. или общата сума, внесена в бюджета е в размер на 480 781 лв.

За извършеното престъпление Кирил Рашков беше осъден на 2 години затвор при първоначален общ режим и глоба в размер на 800 лв. На основание чл.25 ал.1 вр. чл. 23 ал.1 от НК съдът кумулира наказанията лишаване от свобода, наложени на подсъдимия Кирил Рашков по предишните две осъждания заедно с настоящото, като му налага едно общо най-тежко наказание в размер на 2 г. и 6 месеца лишаване от свобода, предаде БГНЕС.

На основание чл.23 ал.2 и ал.3 от НК присъединява наказанията глоба в размер на 800 лв. и обществени порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по местоживеене на подсъдимия. За извършеното престъпление Костадинка Рашкова беше осъдена на административно наказание глобав размер на 3000 лв., като се освобождава от наказателна отговорност по чл. 78А.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което се налага по-ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ