Отвориха движението в столичния ж.к. „Гоце Делчев”

Отвориха движението в столичния ж.к. „Гоце Делчев”

Продължилият няколко месеца ремонт във връзка с изграждането на канализационния колектор, заради който бе затворена ул. „Костенски водопад” в столичния квартал „Гоце Делчев” най-сетне приключи.

От 04.30 ч. тази нощ са отменени временните маршрути за придвижването на автомобилите и градския транспорт в района, съобщиха от Столичния център за градска мобилност.

Отменени са досегашните временни спирки по булевардите „Тодор Каблешков” и бул. „България” и са възстановени предишните маршрути на тролейбусна линия 8 и автобусите 73, 74 и 76 през ул. „Костенски водопад.

Заради ремонт на трамвайните линии днес и утре ще бъде спряно движението на трамваите между пл. "Възраждане" и пл. "Македония", уточняват още от Столичния център за градска мобилност. По тази причина през двата дни изобщо няма да се движи трамвай 1. Въвеждат се и следните временни промени в маршрутите на останалите трамваи:

 - Трамвайна линия 4 ще се движи: от кв. „ Орландовци” по маршрута си до пл. „Възраждане” и надясно по бул. „Ал. Стамболийски” по маршрута на трамвайна линия 10 до „Западен парк”.

- Трамвайна линия 6 ще се движи: От ж. к. „Обеля” по маршрута си до пл. „Възраждане”, където ще прави обратен завой и ще продължава по бул. „Хр. Ботев” по маршрута си до Обеля.

- Трамвайна линия 7 ще се движи: По маршрута си до пл. „Македония”, оттам надясно по ул. „Алабин”, където ще прави обратен завой на колелото до Съдебната палата и по „Алабин” и бул. „Христо Ботев” ще се връща по маршрута си до жк. „Борово”.

- Трамвайна линия 8 ще се движи: От жк „Люлин” до пл. „Възраждане”, където ще прави обратен завой и по бул. „Ал. Стамболийски” ще се връща до Люлин.

- Трамвайна линия 10 ще се движи: От ул. „Кораб планина” до пл. „Македония” и наляво по бул. „Хр. Ботев” по маршрута на трамвайна линия 6 до кв. „Лозенец”.

 - Трамвайна линия 12 ще се движи: От кв. „Илиянци” до пл. „Възраждане”, където ще прави обратен завой и по бул. „Христо Ботев” ще се връща по маршрута си до кв. „Илиянци”.

- Трамвайна линия 18 ще се движи: От Руското посолство до пл. „Македония” и наляво по бул. „Христо Ботев” по маршрута на трамвай 1 до жк. „Иван Вазов”.

Движението по обичайните маршрути ще бъде възстановено на 12 декември, понеделник.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ