Отлагат с месец част от промените за „Синята зона” в столицата

Отлагат с месец част от промените за „Синята зона” в столицата

Отлагат с месец част от промените за „Синята зона” в столицата

С месец ще бъдат отложени промените за „Синята зона”, които се отнасят до условията за паркиране на живеещите в центъра. Това стана ясно след среща на представители на Гражданско движение „ДНЕС”, Facebook групата „Не на данък паркинг" и председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

До тази сряда гражданите, които през изминалата седмица организираха поредица от протести срещу промените в наредбата за платено паркиране в столицата ще внесат своите предложения в СОС. Точно след една седмица – в понеделник транспортната комисия към СОС ще обсъди техните предложения, а след това те ще бъдат разгледани на заседанието на СОС на 13 септември.

Именно поради тази причина се отлага с един месец - до 1 октомври влизането в сила на промените в наредбата, съобщи БГНЕС. Всички останали промени ще влязат в сила от началото на септември.

Според новите промени от другия месец собствениците на жилища в центъра на София трябваше да могат да спират пред домовете си срещу 150 лева на година в района на „Синя зона” и 100 лева в новата „Зелена зона".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ