Под половината от влаковете по разписание не пътуват заради стачката

Под половината от влаковете по разписание не пътуват заради стачката

Под половината от влаковете по разписание не пътуват заради стачката

По-малко от половината, предвидени по разписание днес влакове, или 59 от общо 130 композиции не се движат днес заради стачката на железопътните работници и служители. 29 от спрелите влакове са заради участие на обслужващия ги персонал в протеста, 30 - заради стачкуващи ръководители движение, съобщиха от Министерство сна транспорта.

Четири международни композиции също заседнаха на различни гари в страната  и въпреки призивите, синдикатите отказаха да ги пропуснат. Влакът от Белград за София престоява на гара Волуяк, а от Москва за София – на гара Роман. Композицията от Истанбул за София е спряна в Пловдив, а тази от Истанбул за Букурещ престоява в Стара Загора. На обяд от Централна гара в столицата не е заминал и влакът от София за Белград с вагон за Виена. Очаква се нормалният трафик да се възстанови след 16.00 ч. за когато е обявен краят на първия ден от обявения като безсрочен железничарски протест.

Почти всички влакове от "Товарни превози" се движат, стачката е предимно при Пътнически превози, уточняват още от министерството

В Национална компания „Железопътна инфраструктура”, от 13 хил. служители, са заявили че стачкуват едва 563, като само 61 души от тях са свързани с движението на влаковете. Това представлява под 4% от общия брой служители.

В БДЖ стачкуват 350 души от общо 13 хил. или 2,5% от персонала.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ