Поне петима са загиналите от атентата в Бургас

Поне петима са загиналите от атентата в Бургас

Поне петима са загиналите от атентата в Бургас

Най-малко пет са жертвите на атентата в автобус с израелски туристи, станал днес на летище Бургас, научи „Мениджър.Нюз“ от отлично информиран източник. Загиналите са израелски граждани, които малко преди ужасяващото нападение са кацнали със свои сънародници, идващи на почивка в България с полет от Тел Авив. След слизането от самолета те са се качили в автобус, който е трябвало да ги извози до Слънчев бряг. Тогава е избухнала бомбата в автобуса.

Възможно е жертвите да се окажат повече, тъй като все още не е ясно количеството и силата на взривното вещество. По сведения на очевидци, експлозията е била много мощна. Автобусът, в който е била заложена бомбата, е изгорял напълно. Той се е взривил между други два автобуса на паркинга, които също са обгорели. На мястото има над 13 линейки.

Обслужващият туроператор за България на израелските туристи, станали обект на терористичния атентат, е фирма „Ортана“, твърди високопоставен източник.

Атентатът днес е като сбъднат кошмар, за който предупредиха по-рано израелските медии. През януари тази година те съобщиха, че България е възможна мишена за терористични атентати срещу израелски граждани. Израелската национална телевизия обяви, че българските служби за сигурност са предотвратили терористичен акт срещу израелски туристи. Според нейни източници спецсзвената у нас са открили подозрителни куфари с експлозиви, които терористи са планирали да взривят в автобус с израелци, пътуващи към зимен курорт в България. Посочено беше, че планираният атентат може да има връзка с ръководена от базираната в Ливан терористична организация „Хизбула“.

По повод информацията министърът на отбраната Аню Ангелов коментира, че няма информация по линия на специалните служби за евентуални атаки в София и по специално на летище „София“. Той заяви, че става дума за ежегодна провокация на определена дата и Израел се опитва да поиска от държавите в Европа повишаване на сигурността

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ