Протестна мрежа даде на Цацаров сигнал срещу Пеевски, Цв. Василев и Бареков

Протестна мрежа даде на Цацаров сигнал срещу Пеевски, Цв. Василев и Бареков

Папка със 17 страници данни, станали публично достояние чрез медиите, депозира днес Протестна мрежа в Главна прокуратура. Сигналът е за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски, собственикът на КТБ Цветан Василев и лидерът на „България без цензура” Николай Бареков.

Копие от документа ще бъде изпратено до Президента на Република България Росен Плевнелиев, до Европейската комисия и до всички партньорски служби на ДАНС, уточняват от Протестна мрежа.

Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи, става ясно от съобщение на сайта NOрешарски. com.

В папката фигурира съпоставка между реалния стандарт на живот на Делян Пеевски и подадените от него имотни декларации, ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни юрисдикции, съмнения за спрени разследвания, за  търговия с влияние, неспазена процедура за допуск до класифицирана информация и подозрения за пробив в националната сигурност.

Второто направление в сигнала е за финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Пеевски – Ирена Кръстева, се уточнява в публикацията на NOрешарски.com.

Третото направление  разглежда факта, че контролираната от Цветан Василев банка – КТБ, има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения (вкл. и връзки с Пеевски и Кръстева, споменати в първата част).

Четвъртото направление на сигнала е за произхода на средствата на движението “България без цензура”.

От "Протестна мрежа" очакват от прокуратурата да извърши проверка по всички данни в сигнала за евентуалното наличие на престъпление от общ характер.

Също така се обръща внимание, че е налице обвързаност между ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) и лица, визирани в сигнала, и се настоява Цацаров да определи друга структура, която да извърши проверката.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ