"Салон на изкуствата" представи изложба и концерт в НДК

Салон на изкуствата представи изложба и концерт в НДК

"Салон на изкуствата" представи изложба и концерт в НДК

Седемнадесетият поред "Салон на изкуствата" представи пред столичани и гостите на София културна програма с изложба и концерт. В рамките на събитието феновете на джаз музиката се докоснаха до майсторството на Ангел Заберски и Живко Петров, съобщиха организаторите.

Концертът на двамата музиканти се проведе под мотото „нощ на роялите”. Проектът бе предизвикателство, което виртуозните пианисти поднесоха в зала 2 на двореца на културата. Програмата включваше произведения на Рахманинов, Едвард Григ, Моцарт, Петко Стайнов, Клод Дебюси, Джузепе Верди. Изпълненията бяха микс от класика и джаз, без приоритет на нито един от стиловете.

По-рано беше открита изложбата на Виктор Попов. Виктор, който живее и работи в Пекин твърди, че животът му в Китай го е научил на две важни неща – търпение и съзерцание. Заминава там през 2005 г. по проект на цигуларя Васко Василев. После остава и работи като свободен артист. Смята се за един от най-изявените българи в азиатската държава. Участва в международни проекти за документално и игрално кино.

Куратори на "Салон на изкуствата" 2012 са журналистът Жоро Тошев и сценаристът Яна Борисова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ