Синдикати поискаха ваканция за учениците заради студа

Синдикати поискаха ваканция за учениците заради студа

Министерството на образованието да обяви принудителна ваканция, поради ниските температури и опасността от грипна епидемия от утре 1 февруари 2012 г, до края на първи учебен срок - 6 февруари 2012 г. За това настояват синдикатите от „Образование” към КТ „Подкрепа“.

По проучване на синдиката условията за учебен процес в повече от половината училища са под изискуемия минимум за минимални температури. Много от учебните сгради нямат капацитета на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса, при външни температури от под минус 10 градуса.

При продължаване на работа при тези условия, учениците не водят нормален процес и са изложени на огромен риск от простудни заболявания. Придвижването на ученици и учители до учебните заведения и обратно също е пълно с рискове здравето им, мотивират се още от синдиката.

По последни данни 454 училища в страната са затворени заради лошите метеорологични условия  и грипната епидемия. Заради влошената пътна обстановка 270 учебни заведения не са отворили врати. 183 училища в страната са затворени заради грипна ваканция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ