Сметките за ток скочиха след намалението с 5%

Сметките за ток скочиха след намалението с 5%

Сметките за ток скочиха след намалението с 5%

От 1 август в сила са нови цени на тока – със средно 5% по-ниски. Въпреки това редица граждани се оплакаха, че вместо да получат по-малки сметки, има увеличение.

Депутатът от БСП Мая Манолова обяви, че следващата седмица ще инициира среща на две парламентарни комисии с директорите на енергодружествата у нас, както и с представители на ДКЕВР. Целта е те да обяснят защо има увеличение в сметките на ток на хората при положение, че бе гласувано понижение на услугата с 5% от 1 август.

„Няма никаква логика да бъдат повишени сметките за ток. Слушах обяснения от ЕРП-тата в предишните дни, че това намаление няма да се усети, защото се засичали два периода – част от юли и част от август, но няма абсолютно никаква логика дължимата сума за ток да бъде увеличена", коментира пред bTV Манолова.

По думите й ако се окаже, че това е вярно и при едно също потребление на ел. енергия, хората имат по-висока цена, това наистина е скандално. „Това означава, че няма изпълнение на едно решение на правителството и на парламента”, обясни Манолова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ